Huren van een camper op verhuurplatform

0 Shares

Het huren van een camper in Nederland kan op twee manieren. Je kunt een camper huren bij een bedrijf, maar de laatste tijd is het huren van een camper nog eenvoudiger geworden door de komst van verschillende verhuurplatforms waar particulieren hun eigen camper kunnen aanbieden. Vaak is het huren van een camper via deze platformen tot wel 40% goedkoper dan wanneer je een camper via een bedrijf huurt. Door het ondertekenen van verschillende documenten is dit echter net zo veilig als het huren via een bedrijf. De 3 bekendste platformen in Nederland benoem ik hieronder:

Camptoo:

Camptoo is het oudste platform van de drie. Het is een overzichtelijk platform en elke camper is voorzien van de informatie die je nodig bent. Bij Camptoo kun je je eigen risico verzekeren. Hierdoor daalt het eigen risico naar €150,- en de borg naar €350,-. Een minpunt is de aanbetaling aangezien deze 50% van de huursom bedraagt. Deze is fors hoger dan die van Goboony (10%) of Paulcamper (30%).

Goboony:

Goboony is verreweg het grootste camper verhuur platform en is ook actief buiten Nederland. Verhuurders voorzien de huurder van informatie die duidelijk geordend wordt. Een groot voordeel van Goboony is dat ze maar een aanbetaling vragen van 10% van de huursom. Mocht er dan toch iets tussenkomen, ben je niet direct een heleboel geld kwijt. Er is ook een mogelijkheid om de ‘Zorgeloos Reizen’ verzekering af te sluiten op het moment van boeken. Hierdoor wordt de borg verlaagd naar €150,-. Naar mijn mening heeft het platform twee minpunten: 1. Er is vaak sprake van een vastgesteld aantal vrije kilometers per maand. 2. bij sommige campers dienen schoonmaakkosten te worden betaald. Punt 1 hoeft geen probleem te zijn, want vaak zitten er genoeg vrije kilometers bij. Toch is het wel een puntje van aandacht als je veel wilt rijden.

Paulcamper:

Paulcamper is een relatief jong platform afkomstig uit Duitsland. Het is een overzichtelijk platform en er is veel informatie te vinden over het huren van een camper. De medewerkers zijn erg vriendelijk en helpen je graag. Ook bij Paulcamper valt het eigen risico te verlagen naar €250,- wanneer de camper is verzekerd via de eigen verzekering van Paulcamper. Hij is dan ook all-risk verzekerd. Het kan ook zijn dat de verhuurder elders zijn camper heeft verzekerd. Mogelijk is de camper dan niet all-risk verzekerd en kan het eigen risico niet worden verlaagt.

Een voordeel van het platform is dat het aantal kilometers (in overleg) zijn inbegrepen. Wel vinden verhuurders het fijn om een ruw plan te hebben waar de reis naartoe gaat. Paulcamper vraagt een aanbetaling van 30% van de huursom en er wordt verwacht dat je de camper weer in dezelfde staat (netjes en schoon) weer inlevert. Hierdoor hoef je geen schoonmaakkosten te betalen.

Conclusie:

Over het algemeen lijken deze platforms heel erg op elkaar, maar er zijn wel duidelijke verschillen in voorwaarden. Let voor het huren van de camper dus goed op om nare verrassingen te voorkomen. Bij vragen of bij twijfel kun je het beste contact opnemen met het platform of met de betreffende verhuurder. Zij zullen je graag te woord staan. Ook heb ik een blog geschreven over hoe het huren van een camper in zijn werk gaat.

Camper huren buiten de EU:

Wanneer je bijvoorbeeld in Canada, Amerika of Nieuw-Zeeland een camper wil huren, vallen bovenstaande opties helaas af. Echter zijn er genoeg aanbieders die hierin wel voorzien. Op de site van Worldwidecampers.com kan er vrijblijvend een offerte worden aangevraagd.

0 Shares

Eén antwoord op “Huren van een camper op verhuurplatform”

  1. Handig om deze aanbieders voor campingverhuur op een rijtje te hebben. Wij zijn ook plannen aan het maken voor volgend jaar en zouden er dan eentje willen huren. Goed om te weten hoe het werkt met verzekeringen, want je wilt natuurlijk wel goed verzekerd op pad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *