Camper verhuurbericht: fietsen naar Alicante

We zijn alweer halverwege maart en de eerste huuraanvragen voor komend seizoen komen alweer binnen. Normaal plaats ik hier niks over, maar afgelopen week kreeg ik een huuraanvraag die zo bijzonder is dat ik deze graag met jullie wil delen.

Tim en Eleyna

Op zaterdag 12 maart kreeg ik een berichtje van Tim Schroeder met de vraag of de camper beschikbaar is per 8 april. Tim is 36 jaar en is woonachtig in Hoofddorp. Hij vertelde mij dat hij op 9 april naar Alicante gaat fietsen om geld in te zamelen voor een heel goed doel. Zijn dochtertje Eleyna van 5 jaar lijdt namelijk aan het syndroom van Usher.

Mensen met het syndroom van Usher kunnen slechter horen of doof zijn. Dit komt door een probleem met het binnenoor. Ook kunnen ze slechter zien of blind zijn. Dit komt door retinitis pigmentosa. Soms heeft iemand met het syndroom van Usher ook problemen met evenwicht houden. Bij Eleyna is er helaas al sprake van een gehoorbeperking en de verwachting is dat, vanaf de pubertijd, ook haar gezichtsvermogen achteruit gaat. Het Ushersyndroom is namelijk een progressieve (iets wat steeds erger wordt) aandoening die uiteindelijk doofblindheid veroorzaakt.

Echter is er hoop voor Tim en Eleyna. Er is namelijk een medicijn in ontwikeling die dit proces kan stoppen. Echter is het ontwikkelen erg duur en daarom gaat Tim van Hoofddorp naar Alicante fietsen om geld op te halen. Geld voor een medicijn tegen het syndroom van Usher, en voor een mooie toekomst voor Eleyna.

Helpen jullie mee? Doneren kan via deze link: https://supportanddonate.com/doneer-pagina/6046/kom-in-actie-voor-stichting-ushersyndroom

Gas(gebruik) in de camper: Gasfles VS LPG damptank

In de meeste campers wordt gas gebruikt om te koken, de cabine te verwarmen en om de boiler te verwarmen voor een lekkere warme douche. Als je veel met de camper op pad bent verbruik je aardig wat gas. Mocht je gebruik maken van wissel gasflessen zoals de flessen van Primagaz en Benegas, dan weet je dat vullingen redelijk prijzig zijn. In dit artikel zocht ik uit of dit goedkoper kan!

Lees verder “Gas(gebruik) in de camper: Gasfles VS LPG damptank”

Camper roadtrip langs tulpenvelden

Camper roadtrip langs tulpenvelden

Jaa het is lente en dat betekend bloeiende tulpen! Veruit de meeste tulpenvelden kun je vinden in Noord-Holland, maar ook op Texel en in Flevoland zijn er tulpenvelden te vinden. Helaas ben je niet de enigste die wilt genieten van deze mooie bloemen. Vooral op de bekendere plekken rondom Julianadorp is het nu al druk en niemand zit te wachten op files, toch? Wil je in alle rust genieten van de tulpen? Lees dan verder en ontdek hoe je met de camper een roadtrip kunt maken langs bloeiende tulpenvelden.

Heb je zelf aanbevelingen, dan ben ik daar erg benieuwd naar! Laat dan vooral een berichtje achter onder deze blog.

Lees verder “Camper roadtrip langs tulpenvelden”