Een camper huren: hoe werkt dat?

0 Shares

Door de komst van verschillende platforms waar je van particulieren een camper kan huren, is het op vakantie gaan met een camper een stuk dichterbij gekomen. Maar, hoe gaat het huren van een camper dat in zijn werk en waar moet ik op letten? Hieronder benoem ik de belangrijkste punten:

  • Hoeveel kilometers zijn inbegrepen?
  • Hoe ben je verzekerd?
  • Wanneer betaal je de huursom en de borg?
  • Hoe hoog is de borg?
  • Wat gebeurd er als ik de huur annuleer?

Aantal inbegrepen kilometers

Elk verhuurplatform gaat anders om met het aantal kilometers. Waar bij sommigen de overeengekomen kilometers bij de prijs inzitten, hebben andere verhuurders een x aantal vrije kilometers per week. Ga je hier overheen, dan betaal je voor elke extra kilometer. Voordat je een camper huurt begint is het goed om een ruwe schatting te maken van het aantal te rijden kilometers.

Verzekering:

Goed verzekerd op vakantie gaan is een hele geruststelling, vooral als je voor het eerst met een grote camper op reis gaat. Let daarom goed op hoe de camper verzekerd is en welke voorwaarden daarbij horen. Persoonlijk zou ik kiezen voor een camper met een WA + volledig casco (Allrisk) aangezien de meeste schade dan vergoed wordt. Tevens kan dit ook een indicatie zijn hoe de eigenaar de camper onderhoudt ;).

Het betalen van de aanbetaling, de huursom en de borg:

Elk verhuurplatform hanteert andere regelingen qua betalingen. Een aanbetaling vind plaats om het moment dat de camper gehuurd wordt. Dit kan variƫren van 10% tot 50%) De rest van het bedrag moet dan een aantal dagen voor het begin van de huurperiode worden voldaan.

Borg:

Bij het ophalen van de camper dien je vaak borg te betalen, welke je na je vakantie weer terugkrijgt als er geen schade is of als de camper schoon wordt teruggebracht. Wordt de camper vies teruggebracht of is er schade ontstaan, dan wordt de borg gebruikt om de camper schoon te maken of te repareren. Vaak is de borg rond de 1000,-, aangezien dat het eigen risico is van de verzekering van de verhuurder. Bij enkele verhuurplatforms kan de borg ook worden afgekocht (verlaagd) naar bijvoorbeeld 250,- of 150,- euro. Dit kan over het algemeen alleen wanneer de verhuurder zijn verzekering heeft lopen bij de verzekeraar van het platform.

Het annuleren van de huur:

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan voorkomen dat je de reis moet annuleren. Lees daarom de annuleringsvoorwaarden goed door. Vaak verlies je de aanbetaling, maar dit kan meer worden hoe dichter je op de huurperiode zit. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan dan erg verstandig zijn.

Nu je weet hoe het camper huren in zijn werk gaat, kun je op zoek naar de perfecte camper voor je vakantie. Lees hier waar je een camper kunt huren.

0 Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *