Wat kost het huren van een camper?

0 Shares

Het huren van een camper kost nou eenmaal geld. Hoeveel je eraan uitgeeft heb je echter zelf in de handen. Je kunt het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Vanzelfsprekend zijn de kosten van het huren van een redelijk nieuwe camper meer dan een camper die al een aantal jaren meegaat. Ook wordt de prijs mede bepaalt door wat voor ‘luxe’ er in de camper zit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het hebben van een airco of een oventje. In deze blog vertel ik je meer over wat het huren van een camper kost.

Huurkosten camper:

De huurprijs van een camper is grotendeels afhankelijk van hoe nieuw de camper is en/of hoe luxe hij van binnen is. De goedkopere campers beginnen zo rond de 50,- euro per dag, terwijl de meest luxe campers wel 150,– euro per dag kunnen kosten. Dit is natuurlijk ook afhankelijk van de periode waarin je graag op reis wilt. In het hoogseizoen kan de huurprijs makkelijk enkele tientjes hoger zijn. Via enkele verhuurplatforms kunnen verhuurders ook verschillende perioden aangeven.

Mogelijk bijkomende kosten kunnen bijvoorbeeld zijn:

  • Overschrijden van vrije kilometers (ongeveer 10 tot 30 cent per kilometer)
  • Volle gasfles (ongeveer 50,-)
  • Eindschoonmaak camper

Bijkomende kosten:

Afhankelijk van waar en wanneer je op vakantie gaat met de camper, komen er ook nog andere kosten bij. Denk hierbij aan de prijs voor een overnachting op een camper plek (gemiddeld 10 euro per dag) of camping (gemiddeld 20 euro per dag) en de brandstof (niet alle campers zijn even zuinig, dus schrik niet als het verbruik 1:8 is). In een aantal landen zoals Noorwegen of Frankrijk dien je ook voor sommige wegen, bruggen of tunnels tol te betalen. Dit bedrag is vaak afhankelijk van het gewicht of de grootte van de camper.

Afhankelijk van hoe ver je rijdt en wat je onderneemt, kunnen de kosten van het huren van een camper flink oplopen. Echter kun je in landen zoals Noorwegen en Zweden gratis staan, waardoor kosten voor een camping of camperplaats wegvallen. Een handige app om mooie plekjes te vinden waar je vrij kunt staan is Park4Night.

Nu je weet wat het huren van een camper kost, kun je op zoek naar de geschikte camper voor je vakantie. In het artikel Waar kun je een camper huren? leg ik uit waar je op zoek kunt.

0 Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *