Camper roadtrip langs tulpenvelden

0 Shares
Camper roadtrip langs tulpenvelden

Jaa het is lente en dat betekend bloeiende tulpen! Veruit de meeste tulpenvelden kun je vinden in Noord-Holland, maar ook op Texel en in Flevoland zijn er tulpenvelden te vinden. Helaas ben je niet de enigste die wilt genieten van deze mooie bloemen. Vooral op de bekendere plekken rondom Julianadorp is het nu al druk en niemand zit te wachten op files, toch? Wil je in alle rust genieten van de tulpen? Lees dan verder en ontdek hoe je met de camper een roadtrip kunt maken langs bloeiende tulpenvelden.

Heb je zelf aanbevelingen, dan ben ik daar erg benieuwd naar! Laat dan vooral een berichtje achter onder deze blog.


Tulpenpluktuin Marknesse: Op ruim 5000 m2 staan meer dan 50 verschillende soorten tulpenrassen in alle kleuren! Voor €10,- mag je een emmer vol tulpen plukken. Tevens is er ook een boerenshop en zijn er verschillende bloemen te koop. Dagelijks geopend tussen 10:00 en 18:00. Mocht je op een bijzondere camping willen overnachten, ga dan vooral naar camping De Wildste Tuin van Netl. Je kunt kiezen uit 3 verschillende kampeervelden die in elk opzicht uniek zijn. Er is een natuurspeeltuin, een bamboejungle, en een obstacle parcour van wel 4 kilometer.


Hanneke’s Tulpentuin: Wil je graag zelf een bosje tulpen trekken (want tulpen knip je niet) voor in de camper? Dat kan! Tussen 10:00 en 16:00 is de Tulpentuin van Hanneke geopend. De entree is gratis en je betaald per tulp (20 zelfgeplukte tulpen kosten €9,50). In de buurt zijn er een aantal campings te vinden waar je kunt overnachten. Hoe leuk is het dan om deze dag af te sluiten met een overnachting bij de boer? Op 10 minuutjes rijden ligt Boerderijcamping De Hinde. Op deze gezellige kleine camping kun je zelfs de handen uit de mouw steken, want iedere morgen en avond kun je meehelpen met het verzorgen van de dieren!


Tulpenroute Flevoland: Mocht je een mooie roadtrip willen maken langs de tulpenvelden, dan is de Tulpenroute Flevoland erg aan te raden! Er zijn 3 routes gemaakt in de buurt van Lelystad, Zeewolde en Dronten die je de mooist gekleurde velden laat zien. Mocht je liever fietsend of wandelend van dit moois willen genieten, dan kan dat ook! Er zijn namelijk 4 fietsroutes en 1 wandelroute. Op het moment van schrijven staan nog niet alle tulpenvelden in bloei (ongeveer 50%). Dit komt door het koude weer van afgelopen weken. Op de website van Tulpenroute Flevoland staat aangegeven hoeveel procent van de velden in bloei staan. Meer informatie op: Tulpenroute Flevoland


Wil je wel een roadtrip maken langs tulpenvelden, maar heb je nog geen camper? Kijk dan vooral even hier: Camper huren

0 Shares

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *